Fri entré

Utställningar

Utställningar

Fyll på med kunskap och inspireras av utställningar som lyfter aktuella frågor inom arkitektur, design och konsthantverk. Alla utställningar har fri entré.

Allmänningen på Form Design Center

Allmänningen

16 FEB 2024 – 02 JUN 2024
Utställning
Plan 2

Utställningen Allmänningen handlar om våra gemensamma rum. De torg, stråk och gröningar dit allmänheten idag har tillträde. Mellan tätort och landsbygd, längs med åar och vattendrag, via våtmarker och kulturminnesplatser, över höjder och ängsmarker. Det är platser för demokrati, kulturellt utbyte, handel och rekreation.

Läs mer
Planetary boundaries

Planetary Boundaries – Rethinking Architecture and Design

13 APR 2024 – 02 JUN 2024
Kommande utställning
Entréhall+Plan 2

Utställningen 'Planetary Boundaries – Rethinking Architecture and Design' handlar om att se världen ur ett nytt perspektiv genom att söka ett förhållningssätt till arkitektur och design som kretsar kring planetariskt välbefinnande och den globala miljöns tillstånd.

Läs mer
Research Studio for Knit and Architecture

Monumental Knit

06 APR 2024 – 25 AUG 2024
Kommande utställning
Plan 3

På vilket sätt kan vi använda textila tekniker för att utveckla nya metoder för en post-fossil och cirkulär arkitektur? I sitt utforskande arbete vänder Research Studio for Knit and Architecture (RSKA) upp och ned på designhierarkier genom att med hjälp av textil ta sig an den byggda miljön på ett nytt och annorlunda sätt.

Läs mer
Southern Sweden Design Days 2023_Friday-27 Photo Daniel Engvall.jpg

Southern Sweden Design Days 2024

23 MAJ 2024 – 26 MAJ 2024
Designfestival

För fjärde året i rad bjuder Southern Sweden Design Days in besökare från hela världen till Malmö för att utforska den kreativa och dynamiska designscenen.

Läs mer