Fri entré

Branschsatsningar

Branschsatsningar

Form/Design Center fokuserar löpande på att skapa nya möjligheter för professionella utövare inom arkitektur, design och konsthantverk genom att främja samarbete, utveckling och hållbar tillväxt regionalt, nationellt och internationellt.

Branschmöte - Yrkesorganisation för designers

Yrkesorganisation för designers

En enad röst, ett starkt nationellt community, goda arbetsvillkor, tydlig branschpraxis, tillgång till rådgivning och kunskapsdelning – inom yrkeskåren såväl som bland designaktörer och politiker lyfts behovet av att organisera designbranschen genom en nationell yrkesorganisation. Som ett led i vårt långsiktiga och strategiska branschfrämjande arbete, kommer Form/Design Center under året undersöka hur vi kan bidra till att en yrkesorganisation för designers ska komma på plats.

Läs mer
Designpris 2024

Nominera till Region Skånes designpris 2024

Region Skåne delar varje år ut ett designpris som uppmärksammar designdisciplinens betydelse för hållbar utveckling och lyfter fram goda exempel som kan inspirera och motivera.

Läs mer och nominera här
Going Pro 2024

Going Pro 2024

Affärsutvecklingsprogram

GOING PRO är ett affärsutvecklingsprogram där tio motiverade designers ges möjlighet att ta nästa steg i sitt kreativa entreprenörskap. Genom sin medverkan i programmet får deltagarna också presentera sitt arbete i en grupputställning på Southern Sweden Design Days ’Main location’.

Läs mer
Utställningen RISK på Form/Design Center

7 x konsthantverk

7 x konsthantverk är en serie med sju utställningar som genomförs under perioden 2020 – 2024 genom ett samarbete mellan Konsthantverkscentrum och Form/Design Center. Projektet visar, genom skiftande material och uttryck i utställningarna, konsthantverkets bredd och den expertis som konsthantverkaren besitter.

Läs mer