MalmöVÄV, Staden Malmös Hemslöjdförening och Form/Design Center har bjudit in formgivaren, läraren och konstnären Åsa Pärson till ett spännande föredrag. Åsa är anställd på Konstfack och har de senaste åren, utöver mycket annat, arbetat med tre bokprojekt som hon kommer berätta mer om under kvällen. 

Det första projektet, Fabricate innehåller 256 vävar producerade enkom för att bli till innehållet i en bok. En vävd textmassa i basala vävbindningar och upprepningen som en genomgående rörelse där resultatet aldrig är detsamma.

Samarbetsprojektet Konsten att väva är en sammanställning av närmare tre decennier av undervisning i vävning och samtidigt lika många år av personlig utveckling som handvävare. Alla vävar är nya, pedagogiska, funktionella och dekorativa och tillverkade inom projektet med boken som gavs ut på Bonnier Fakta 2020.

2021 sammanställde hon ett större material från sin vävstudio som handlar om vävning med ett specifikt vävredskap, solfjädersskeden på svenska, Yoroke på japanska. Denna slags vävning har hon med jämna mellanrum ägnat sig åt sedan 90-talet, det första provet vävde hon 1994.